اطلاعات تماس

فرزانه حسینی در بین هنرمندان این مرز و بوم افرادی هستند که به دلایل مختلف گمنام باقی مانده‌اند و هنر آنها چندان که باید مورد توجه و تمجید افراد جامعه قرار نگرفته است. به همین دلیل تلاش برای معرفی این افراد و ارائه توضیحات جامع در خصوص هنر و توانایی آنها امری ضروری به نظر می‌رسد. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی فرزانه حسینی به عنوان یکی از برجسته‌ترین مجسمه‌سازان و فعالان عرصه هنرهای تجسمی کشور بپردازیم. اگر شما نیز به این هنر علاقه دارید، تا پایان همراه ما باشید.

بیوگرافی اجمالی خانم فرزانه حسینی

فرزانه حسینی در سال ۱۳۶۳ در تهران متولد شد. او در دوران تحصیل علاقه و استعداد خود را در خصوص هنر نقاشی نشان داد و به واسطه همین علاقه بود که تحصیلات خود را در این رشته پی گرفت. حسینی در سال 1388 موفق شد مدرک کارشناسی خود را در رشته نقاشی از دانشگاه الزهرا اخذ کند و پس از آن به تولید آثار زیبا و جذاب در زمینه‌های مختلف هنری پرداخت. برگزاری چهار نمایشگاه انفرادی و مشارکت در بیش از 40 نمایشگاه گروهی در ایران و چند کشور دیگر از جمله سوئد، انگلیس، امارات و فرانسه از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های این بانوی هنرمند محسوب می‌شود.

آغاز فعالیت حرفه‌ای فرزانه حسینی

خانم فرزانه حسینی به طور حرفه‌ای فعالیت خود را در سال 1385 آغاز کرد. وی در این سال مجموعه چاپ لینولئوم خود را که به اسم سیاه نقش طراحی کرده بود، در خانه هنرمندان تهران در معرض دید عموم قرار داد. پس از آن نیز به منظور افزایش توانایی‌ها و دانش خود در خصوص مجسمه‌سازی، در نخستین دوره کلاس‌های استاد پرویز تناولی در خصوص مجسمه‌سازی شرکت کرد و چهار سال نیز در سمت دستیار این استاد برجسته فعالیت کرد.

این بانوی فرهیخته نخستین نمایشگاه انفرادی خود را در سال 1389 با ارائه آثار برجسته در خصوص مجسمه سازی برگزار کرد. نمایشگاهی که با نام مردم شهر در گالری ماه تهران برگزار شده بود. عنصر اصلی به کار رفته در آثار ایشان در این نمایشگاه، ميل زورخانه بود. به طوری که می‌توان گفت در مجموعه مذکور میل زورخانه به عنوان نماد فرهنگ پهلوانی کشور مورد استفاده قرار گرفت.

سایر فعالیت‌های فرزانه حسینی به عنوان مجسمه‌ساز برجسته ایرانی

خانم فرزانه حسینی در نمایشگاه انفرادی دوم خود از نماد باتوم بهره برد، نمادی برای نشان دادن ابزار سرکوب که نام آن را گره کور گذاشته بود. این نمایشگاه در سال 1391 در گالری ماه برگزار شد. هدف ایشان از این نمایشگاه این بود که انواع مختلف سرکوب و خفقان را در آثار خود به نمایش بگذارد. اما نکته برجسته در فعالیت‌های این بانو در سال 1391 این بود که سه اثر ایشان توانست برگزیده مرحله اول جایزه Magic of Persia شود و در نمایشگاه بین‌الملی دبی نمایش داده شود.

آچمز عنوان بعدی مجموعه هنری مجسمه‌ساز برجسته کشور بود که در سال 1394 در گالری ماه در معرض دید عموم قرار گرفت. این مجموعه با الهام گرفتن از مهره‌های بازی شطرنج ایجاد شده بود که در آن پیکره‌های انسانی ساخته شده بود. این بار هدف این بانو هنرمند نشان دادن موقعیت‌های افراد در طبقات اجتماعی متعدد بود. این مجموعه آثار هنوز هم در موزه گالری دیدی قرار دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این آثار به گالری مزبور مراجعه کنند.

فرزانه حسینی و اخذ اقامت هنری در فرانسه

این بانوی هنرمند موفق شد در سال 1396 یک اقامت سه ماهه در پاریس دریافت کند تا در آنجا به خلق آثار هنری خود ادامه دهد. این مهم با همکاری مهدی فاتحی محقق شد. فرزانه حسینی توانست در این بازه زمانی بر روی یک پروژه تحقیقاتی کار کند که موضوع آن مربوط به مهاجرت بود و با عنوان زندگی فراسوی مرزها، خاطرات، واقعیات و انتظارات انجام شد.

پروژه بعدی ایشان در سال 1397 رقم خورد، جایی که وی طرح خود را بر اساس مسائل زنان ارائه کرد و توانست با استفاده از این طرح، یک فرصت مطالعاتی در شهرک بین‌المللی هنرمندان سیته در پاریس را برای خود فراهم کند. وی در پروژه مذکور محوریت کار را بر روی ارجاع به آثار برجسته تاریخ هنر بین‌الملی قرار داد و ابتدا برنامه اولیه را طراحی و سپس آن را بر روی کلیشه‌های لینولئوم حکاکی کرد. این طرح مبتنی بر مسائلی بود که زنان در طول شبانه‌روز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اما به دلایل مختلف از جمله مسائل فرهنگی چندان به آنها اهمیت داده نمی‌شود. فعالیت وی در خصوص این طراحی همچنان ادامه دارد.

دیگر فعالیت‌های خانم حسینی

فرزانه حسینی در دوران فعالیت خود از مواد مختلفی برای ساخت مجسمه استفاده کرده است، از جمله چوب، ‌پلی‌استر، برنز پاپیه ماشه، فایبرگلاس، گل، گچ و مواد دیگر. مهم‌ترین روش وی برای انتقال مفاهیم و ایده‌های مختلف بهره‌گیری از رسانه‌های مختلف از جمله ویدئو، طراحی و چاپ بوده است. ایشان آثار شاخص و برجسته‌ای در خصوص مجسمه‌سازی تولید و به هنردوستان ارائه کرده است که بخش عمده‌ای از این آثار برگرفته از متن جامعه است. از مهم‌ترین ویژگی‌های کاری وی می‌توان به دقت بالا و زمان‌بندی دقیق و موثر در تولید آثارش اشاره کرد.

بررسی نمایشگاه‌های برگزار شده توسط خانم حسینی

وی از اعضای انجمن مجسمه سازان ایران است که تاکنون 4 نمایشگاه انفرادی با نام‌های آچمز، گره کور، مردم شهر در گالری ماه و سیاه‌نقش را در گالری میرمیران برگزار کرده است. وی همچنین در بسیاری از نمایشگاه‌های گروهی در ایران و چند کشور دیگر همکاری داشته است.

حضور خانم فرزانه حسینی در نمایشگاه گالری صنایع چوبی نما

شرکت نماگروپ یا گروه صنایع چوبی نما در طول سال‌های فعالیت خود توانسته مشتریان بسیاری را جلب کند که این مسئله به واسطه ارائه محصولات بسیار باکیفیت و زیبا رخ داده است. مجموعه گروه صنایع چوبی نما در گالری نما در فروردین 1402 افتخار میزبانی از این هنرمند ارزشمند را داشته است.

در این مقاله تلاش کردیم به معرفی خانم فرزانه حسینی به عنوان یکی از بهترین هنرمندان و مجسمه‌سازان کشور بپردازیم. ایشان یکی از افراد برتر در این خصوص در کشور محسوب می‌شوند که آثار ماندگاری را در این عرصه خلق کرده‌اند. تلاش و فعالیت‌های چشمگیر این بانوی هنرمند باعث شده هنر مجسمه‌سازی در کشور رونق خاصی بگیرد و علاقه‌مندان بسیاری را به خود جلب کند.